Lungo Kaffe - Recept

Kaffe Lungo är en klassisk kaffedryck, som är känd för sin långa extraktionstid. Drycken tillreds likt en espresso men med lite mer vatten som får passerat kaffet under en längre tid. Tillredningsmetoden ger kaffet en intensiv och uppfriskande smak. Nedan kan du läsa vårt recept för hur du skapar en perfekt Lungo Kaffe.

Ingredienser:

  • Nymalet kaffe
  • 60 ml vatten

Så här gör du:

  1. Mal kaffebönor av hög kvalitet
  2. Brygg kaffet med lite mer vatten än en vanlig espresso. Använd "lungo" eller "långsamt läge" för att öka extraktionstiden. 40-50 sekunder är att föredra.
  3. Servera din kaffe lungo direkt

Vill du ha mer information eller se en instruktionsvideo på hur man gör en Lungo Kaffe, hittar du det på monteriva.se.

Vanliga frågor

Vad är kaffe Lungo?

Kaffe Lungo, även känt som "Lungo", är en kaffevariant som är populär inom espresso-baserade drycker. Termen "lungo" betyder "lång" på italienska, vilket hänvisar till hur drycken görs. En Lungo görs genom att låta mer vatten passera genom espressokaffet än vad som används för att göra en vanlig espresso. Resultatet är en större, svagare kopp espresso med mer volym men samma mängd kaffeextrakt.

Vilken är skillnaden mellan Lungo Kaffe och vanligt svart kaffe?

Skillnaden mellan Lungo Kaffe och vanligt svart kaffe ligger i extraktionstiden. Lungo Kaffe bryggs med en längre extraktionstid, vilket resulterar i en kopp kaffe med en mer intensiv och fyllig smak där fler aromer hinner utvecklas.

Kan jag använda vilket kaffe som helst för att göra en Kaffe Lungo?

För att uppnå den bästa smakupplevelsen rekommenderar vi att använda en mellanrostad kaffeblandning av hög kvalitet för att göra en Lungo. En mellanrostad kaffeböna ger en balanserad smakprofil och låter de naturliga smakerna i kaffet komma fram på ett optimalt sätt. Det är viktigt att kaffet är jämnt malet till en mediumgrov konsistens för att få en bra extraktion och undvika över- eller underextraherat kaffe.

Kan jag tillsätta mjölk eller socker?

Kaffe Lungo kan avnjutas som den är för att verkligen uppskatta dess intensiva och komplexa smaker. Men om du föredrar en mildare smakprofil eller vill justera sötman kan du tillsätta en liten mängd mjölk eller socker efter smak.

Vilken typ av kaffemaskin rekommenderas för att brygga Lungo Kaffe?

Det finns olika typer av kaffemaskiner som kan användas för att brygga Lungo Kaffe. Det viktiga är att maskinen har en inställning för att brygga kaffet långsammare än vad som görs vid en espresso.