Recept på grillad lammytterfilé med honungssenapssås och chevregratinderade rödbetor
Att grilla lammytterfilé är en enkel middag att bjuda på! Supergod och enkel lyxig middag, som inte är speciellt svår att tillaga. Vi föredrar att grilla lammytterfilén, men det går självklart lika bra att grilla lamm i ugn eller att steka i stekpanna.
Ingredienser
800 g lammytterfilé
1 dl olivolja
1 röd chili
3 msk rosmarin
3 vitlöksklyftor
1 citron
Gör såhär:
Finhacka chilin och hacka rosmarinen
Häll upp oljan i en skål och lägg i chilin, rosmarinen, pressade vitlöken, cest från 1 citron och hälften av saften. Krydda med svartpeppar och salt. Blanda runt.
Lägg lammytterfilén i dubbla plastpåsar och häll i marinaden. Kläm på köttet så marinaden sprids över hela köttet.
Lägg köttet i kylen i minst 3 timmar. Ju längre desto bättre.
Grilla sedan köttet tills det har fått fin färg, då brukar det vara färdigt även inuti!
Ingredienser honungssenapssås
4 dl créme fraiche
1,5 msk djonsenap
1 msk honung
Gör såhär:
Blanda alla ingredienser i en skål och smaka av med svartpeppar och salt. Låt såsen stå kallt en stund innan servering.