Bärmousse

Bärmousse med färska bär

Bärmousse är den perfekta efterrätten en varm sommardag, men bärmousse till tårta är minst lika gott! Med vårt enkla bärmousse recept får du en fluffig och mjuk bärmousse med smak av hallon, men du kan självklart välja att blanda i vilka bär som helst.

Vårt bärmousse recept ger ca 12 mindre glas med supergod bärmousse. Vår mousse blir en perfekt och lättsam efterrätt i kombination med vårt middagsrecept på grillad lammytterfilé.

Ingredienser

  • 2 dl färska bär (välj själv, men här används hallon)
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 gelatinblad
  • 2–3 msk florsocker
  • ½ tsk vaniljsocker
  • Bär till garnering

Gör såhär:

  1. Lägg gelatinbladet i en skål kallt med vatten.
  2. Mixa florsocker och bär. Pressa purén i en sil för att få bort kärnorna.
  3. Värm några matskedar med puré i en kastrull. Ta upp gelatinbladet från vattnet, krama ur bladet och rör ner det i kastrullen tills bladet löst upp sig. Ta bort kastrullen från värmen och rör ner all puré.
  4. Vispa grädde och vaniljsocker. Vänd försiktigt i purén. Spritsa sedan moussen i små glas och låt stå kallt i 1 timma eller tills moussen har stelnat.
  5. Garnera med färska bär och florsocker.